Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Rapido husbilar - fakta och tips

Rapido husbilar är en fransk husbilstillverkare som är mäkta populär bland patriotiska fransmän – svenskarna är däremot mera skeptiska till märket.

Rapido husbilar är en fransk husbilstillverkare som främst etablerat sig i moderlandet. I folkmun anses Rapido prioritera komfort framför lyx och kvalitet – i likhet med franska personbilstillverkare. Rapidos historia på husbilsmarknaden började med att Constant Rosseau utrustade sin egen personbil med en täckt släpvagn innan han åkte på semester – denna blev sedan föremål för intresse och beundran på franska campingplatser, vilket ledde till att husvangsmodellen började serietillverkas. Efter hand började man även tillverka husbilar.

Rapido husbilar – olika modellgrupper

Rapido husbilar tillverkas såväl profilmodeller som integralmodeller där de senare är utrustade med bredare chassi. Märkets profilmodeller är Rapidos 7-serie och 70-serie, medan 9-serien och 90-serien tillhör integralmodellerna. Profilmodellerna har en traditionell sovalkov ovanför förarhytten, medan integralmodellerna har vikbara bäddar inne i bostadsdelen.

Få återförsäljare i Sverige

Eftersom Rapido husbilar bara är måttligt populära i Sverige finns det bara en handfull återförsäljare i landet – ingen av dessa är rena märkesspecialister. Du som vill serva eller reparera din Rapido husbil på märkesverkstad måste således göra det i utlandet; passa gärna på under en Frankrikeresa.

Se även