Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Hobby husbilar - fakta och tips

Den tyska husbilstillverkaren Hobby är en av svenskarnas storfavorit. Trots dyra inköpspriser är modellerna populära – även som nya.

Hobby husbilar betyder kvalitet för de allra flesta husbilsentusiaster. Praktiska planlösningar i interiören och komfort i högsta klass kännetecknar märkets modeller: Hobby Van Exclusive, Hobby Siesta, Hobby Toskana och Hobby Sphinx.

Få återförsäljare av Hobby husbilar i Sverige

I Sverige finns bara ett tiotal återförsäljare av Hobby husbilar, jämnt spridda över landet (se vidare hobbyhusbilar.se). Nackdelen med dessa är att ingen är märkesspecialist – återförsäljarna har ett antal olika märken av husvagnar och husbilar i sina sortiment, vilket innebär att varken försäljare eller verkstäder är specialister på just Hobby. För dig som vill ha bästa service rekommenderar vi därför att köpa ny – eller begagnad – Hobby husbil i Tyskland. Här är servicen bättre tack vare många märkesförsäljare samt större utbud av modeller.

Hobby 600 – bra begagnatköp

Den populära 600-serien ingår inte längre i det svenska utbudet av nya husbilar. Däremot är Hobby 600 ett säkert och populärt begagnatköp – köp modellen i Tyskland genom att leta på mobile.de eller autoscout24.de.

Se även