Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Husbilar till salu - fakta och tips

I Sverige finns det förhållandevis få begagnade husbilar till salu. Du som har pengar, och kan tänka dig en ny husbil, lär dock inte bli besviken.

Du som är beredd att lägga flera hundra tusen på en ny husbil har i regel inga problem att hitta husbilar till salu som passar dina behov och önskemål. Utbudet av bra, vinterutrustade husbilar är stort härhemma. Såvida du köper nytt – men i Sverige säljs bara 1000 nya husbilar om året. De allra flesta efterfrågar begagnade husbilar. Detta beror främst på att husbilar är mycket säkra begagnatköp – de körs nämligen enbart på sommarhalvåret, har lågt milantal och förvaras i garage. Men antalet begagnade husbilar till salu är inte särskilt stort i Sverige.

Gott om husbilar till salu i Tyskland

Utbudet av begagnade husbilar är gigantiskt i Tyskland och priserna är lägre. Det beror bl.a. på att de flesta populära husbilsmärken har tyskt ursprung. Lägre inköpspris och större marknad i ursprungslandet drar ner begagnatpriserna såtillvida att svenska husbilsköpare inte tvekar med att rikta blicken mot söder. Tänk dock på att en importerad husbil måste genomgå dels registreringsbesiktning, dels uppfylla bilprovningens bestämmelser för gas och ventilation. Ifall dessa inte uppfylls kan du räkna med merkostnader i 10 000 kronors klass. Börja letandet av begagnad husbil på någon av Tysklands största annonsportaler:

  • Autoscout 24.de
  • Mobile.de

Totalt sett går det att tjäna tiotusentals kronor på att importera en begagnad husbil från Tyskland.

Se även