Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Burstner husbilar - fakta och tips

Bürstner är en av flera tillverkare av kvalitetshusbilar från Tyskland. Märket är populärt även bland svenska husbilsentusiaster – bl.a. finns en Bürstnerklubb etablerad i Sverige.

Bürstner är en av många kvalitetstillverkare av husbilar med säte i Tyskland. Märket har en 50-årig erfarenhet av husbils- och husvagnstillverkning. Bürstner tillverkar husbilar med sovalkov ovanför förarhytten sedan 1986 – idag betraktas märket som en av de främsta tillverkarna av kvalitetsbilar på den tyska marknaden. En komplett, vinterutrustad sexbäddars Bürstner husbil kostar runt miljonen.

Bürstner – flera utmärkelser genom åren

År 2006 fick Bürstners Mega Van utmärkelsen Årets husbil i Tyskland – övriga populära modeller i Bürstners modellutbud är Bürstner Averso, Bürstner Nexxo och Averso plus. Aversomodellerna har genom åren fått två utmärkelser av brittiska motorjournalister och märket är för övrigt omåttligt populärt i Storbritannien – det tyska ursprunget till trots.

Bürstner husbilsuthyrning i Sverige

Bürstner husbilar har ett tiotal återförsäljare på den svenska marknaden, jämnt fördelade över landet. Tyvärr finns inga märkesförsäljare – detta innebär att servicenivån kan bli knapphändig. Bürstner Sverige har också husbilsuthyrning – för 8000 kr i veckohyra kan du köra en Aversomodell.

Se även