Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Hymer husbilar - fakta och tips

Hymer husbilar är ett av många tyska kvalitetsmärken inom husbils- och husvagnsbranschen. Hymer har egna märkesförsäljare i Sverige.

Hymer husbilar är ytterligare en populär, tysk husbilstillverkare som drar till sig svenska konsumenter. En Hymer husbil är i regel en lyxprodukt och priserna – med extrautrustning – hamnar lätt närmare miljonen. Detta kan jämföras med riktpriset för en husbil – 500 000 kr. Fördelen med att köpa Hymer husbilar i Sverige är dock att det finns två märkesförsäljare; Hymer Center i Ängelholm respektive Örebro.

Begagnade husbilar på Hymer Center

Fördelen med att köpa husbil hos märkesförsäljare är tveklöst den höga servicenivån; kunnig personal hjälper dig att skräddarsy rätt husbil. På Hymer Center kan du dessutom köpa begagnade Hymer husbilar. Populära modeller – både som nya och begagnade – är Hymer 634 CL och 636 GT samt budgetmodellerna Hymer Carado och Hymer Van 562 för ”bara” 500 000 respektive 650 000 kr.

Hymer – husbilar i lyxförpackning

Hymer Liner och Hymer B 779 XL är märkets stora lyxmodeller, vars priser börjar i runt två miljoner kronor. Husbilarna ingår i den nya trenden ungdomshusbilar – syftet med dessa är att locka rika ungdomar att köpa husbil. Campingsemester har nämligen en budgetstämpel över sig – nu vill många husbilstillverkare sudda ut denna genom att sälja portabla lyxbostäder på hjul. Varje år säljs en handfull lyxmodeller i Sverige.

Se även