Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Bilvärdering - fakta och tips

Bilvärdering på nätet? Ja, varför inte. Tänk dock på att värderingen sker helt automatiskt. En värdering av bil på nätet är således inte lika säker som en värdering på verkstad.

Det finns många hemsidor som erbjuder gratis bilvärdering. Att exakt värdera bil online är emellertid svårt eftersom värderaren inte kommer i fysisk kontakt med bilen. Av denna anledning är en värdering på virtuella värderingssidor mest lämpad för nyare begagnade bilar med ett lågt milantal. Ju äldre bilen blir, desto mer påfallande blir behovet att värdera på verkstad. Du som är det minsta osäker – kombinera en virtuell värdering av begagnad bil med M-test hos Motormännen.

Värdera bilen här

På följande sidor kan du värdera bilen gratis:

  • Bilpriser.se
  • Alltommotor.se

Värdera inte din bil hos företaget Fordonsvärderingen AB – värdering av bil hos FV kostar 400 kr och den enda fördelen med företaget är att du får ett värderingsintyg i brevlådan. Själva värderingsprocessen är inte bättre än hos t.ex. Bilpriser. Vid värdering av bilar får du i regel två prisuppgifter; ett privatpris och ett köppris hos bilhandlare. Det senare brukar vara ca 20 procent högre.

Värdera bil hos verkstad

Tänk på att en värdering av begagnad bil sker automatiskt mot uppgifter i olika dataregister. Du som föredrar en manuell värdering bör göra en sådan på verkstad – särskilt om du misstänker något fel på bilen.

Värdering av bil och faktiskt pris


Tycker du att värderingstjänsten föreslår ett alltför lågt pris? Tänk i så fall på att en fordonsvärdering på nätet alltid föreslår ett redan färdigprutat pris. Utgångspriserna på t.ex. Blocket är väsentligt högre, men räkna dock med att de sjunker upp emot 20 procent efter genomförd prutning.