Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Adria husbilar - fakta och tips

Adria är en slovensk tillverkare av husbilar och husvagnar. Märket uppfattas som en budgetvariant – men är ryktet till trots omåttligt populärt bland campare.

Adria husbilar betraktas i Sverige som ett budgetmärke – en uppfattning som delvis är baserad på fördomar. Adria husbilar tillverkas i Slovenien sedan 1965 och märket är idag en ledande tillverkare på den europeiska husbilsmarknaden. Naturligtvis har man skalat bort alla influenser från den gamla öststatstiden; Adria husbilar tillverkas i Europas nyaste fabriker i den slovenska staden Nove Mesto.

Adria husbil – billigare alternativ

En Adria husbil är inte på något sätt bristfällig vad gäller utrustning och garantier. Adria har i regel en något lägre utrustningsnivå och billigare materialval i inredning i bostadsdelen jämfört med dyrare märken som Hymer och Hobby. Och Adria husbilar efterfrågas främst av vana campare i medelåldern som hellre lägger pengar på en ny husbil än satsar motsvarande summa på en begagnad Bürstner eller Hymer.

Adria – storsäljare av husbilar

Adria är ett märke som under senare år lyckats etablera sig väl i Europa, inte minst i Norden. Fabriken i Nove Mesto spottar årligen ut ca 14 000 husbilar – vilket betyder att få andra märken säljer lika bra. Som en jämförelse säljs – totalt sett – ca 1000 nya husbilar årligen i Sverige.

Se även