Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Husbilar uthyres - fakta och tips

Att hyra husbil är att rekommendera för dig som har ett nyfunnet husbilsintresse och vill prova på. Räkna dock med att husbilssemestern blir en riktigt dyr affär; en husbil med sex bäddar under högsäsong kostar vanligtvis minst 10 000 kr. Därtill kommer en fast milavgift efter 200 mil, bränslekostnader, kostnader för camping samt transportkostnader med färja i de fall du reser ut till kontinenten. Trots att husbilssemestern lätt kan kosta uppemot 50 000 kr är det klokt att hyra husbil - om du är nybörjare.

Var hyra husbil?

Bland de etablerade uthyrningsbolagen är det bara Herz och Avis som har husbilar i sitt sortiment. Priserna är medelhöga, men i gengäld finns det många rabatter för dig som är medlem i olika föreningar eller studerar. Kabe hyr också ut husbilar, liksom många lokala återförsäljare och husbilsuthyrare på nätet (googla dig fram).

Enhetliga priser

Husbilar uthyres vanligtvis till tämligen enhetliga priser överallt. 10 000 kr i veckohyra under högsäsong är standard, plus minus någon tusenlapp. Under lågsäsong kostar det ca 8000 kr att hyra husbil. Här kan det vara klokt att besöka lokala återförsäljare eftersom många etablerade bolag har fasta priser på sina husbilar – oavsett säsong.

Se även