Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Hyra sportbil - fakta och tips

Den som vill hyra sportbil i prisklassen 500 000 till en miljon bör tänka på att uthyrningsfirmor vanligtvis har andra uthyrningsvillkor för sportbilar än för bilar inom den ordinarie bilparken.

Att hyra sportbil har blivit ett populärt alternativ för den som för en kort stund vill känna av vad en stark sportbil kan bjuda på avseende prestanda och komfort. Att hyra sportbil i miljonklassen – för någon timme – är en populär present, som inte minst uppskattas av nya, manliga körkortstagare. Man hyr i så fall bilen på timbasis – vanligtvis för någon tusenlapp per timme. Det går också att hyra sportbilar av de större uthyrningsföretagen, typ Herz och Avis.

Hyr sportbild med helförsäkring

Att hyra en sportbil är dyrt ifall bilen går sönder. Därför är det viktigt att uthyrningsfirman har en försäkring med ett optimalt skydd. Ska du t.ex. hyra bilen ”i present” till en 18-åring är det viktigt att försäkringen täcker alla typer av skador trots förarens ringa ålder. Detsamma gäller vid längre uthyrningsperioder, t.ex. hela veckor. Du som hyr bör främst ta reda på följande:

  • Om du hyr sportbil i ditt namn – kan du trots allt låta en annan körkortsinnehavare framföra fordonet?
  • Regelverket för sportbilar avviker ibland från uthyrningsföretagens ”standardpolicy”. Kan du t.ex. ta bilen till utlandet? Vilket milantal ingår? Vanligtvis är det fria milantalet lägre för sportbilar än för andra fordon.

Att hyra sportbil är billigt på sommaren – och populärt bland rika utlandssvenskar som kommer till Sverige på semester. Men boka ändå i god tid – inte minst om du ska hyra bilen till studenten.

Se även