Blottar fallgroparna vid begagnatköp och erbjuder fakta om begbilar.

Billigaste bilförsäkringen - fakta och tips

Vägen till billigaste billförsäkringen är svår – men börja med att samla alla försäkringar hos ett och samma bolag innan du förhandlar vidare – för bästa förhandlingsläge.

Hur ska du gå till väga för att hitta den billigaste bilförsäkringen för just dig? Ett bra tips är att se över alla dina försäkringar. Finns det något bolag som ger rabatt för dig som väljer att flytta över bilförsäkringen till det bolag där du har hemförsäkring, livförsäkring och hundförsäkring?

Paketpris på bilförsäkringar billigast

Det lönar sig således att hitta paketpris på samtliga försäkringar. MC, bilar och boende bör vara försäkrade hos samma bolag. Sedan kan du förhandla ytterligare med ditt bolag. Fråga bl.a. om du kan få ytterligare rabatter om bilen står i garage, om ingen under 30 kommer att köra fordonet eller om bara du och/eller närstående får framföra fordonet.

Billiga bilförsäkringar förutsätter dessutom att du har ett visst antal skadefria år – kolla att försäkringsbolaget har rätt uppgifter om dig. Skulle det vidare löna sig att registrera bilen på din sambo eller make/maka? Att hitta den billigaste bilförsäkringen är en svår uppgift i vimlet av tillgängliga försäkringar; dock rekommenderar vi att du börjar med att alltid samla alla försäkringar hos ett och samma bolag – för bästa pris och överblick.

Se även